Selamat Datang Ke.....

* TASKA & TADIKA UNTUK ANAK-ANAK GENIUS DAN IBUBAPA GENIUS SAHAJA.
* TASKA MESRA SUSU IBU
* MOTTO "BELAJAR BERMULA DARI USIA BAYI".
* PIHAK KAMI MENYEDIAKAN PROGRAM PENJAGAAN DAN PEMERKASAAN ANAK YANG KHUSUS DAN SISTEMATIK BERMULA SEAWAL USIANYA.
* KAMI BERPENGALAMAN DALAM PENDIDIKAN ANAK BAWAH USIA 4 TAHUN SEJAK TAHUN 1998

** Kami MEMBANTU ibubapa mendidik dan merangsang anak menjadi genius dari awal usianya dan membentuk diri bersyukur dengan kebolehan dan menggunakan potensi yang dianugerahkan ***

Welcome AlHumairaa&Zuri@Millenia

Program - Program Kami

JAWATAN KOSONG PERLU SEGERA ( 5 kekosongan ) - Temuduga Dibuat Setiap Bulan..

Selasa, 23 Jun 2009

SEKADAR BERKONGSI...

Aduhai,Allah uji nak dapatkan tenaga asuhbimbing anak2 al Humairaa, rasa mcm nak give up pun ada...
  1. Mulai 26 Mei selama 4 hari keluar iklan ; 14 orang tanya, jenuhla menjawab panggilan dan sms yang mcm2 persoalan remaja - dari solat-gaji-cuti dsb.Then adalah 10 dari tu janji nak datang. Tapi 4 yang datang. 2 keluar tengahari, terus tak datang. 2 tahan sehari, esoknya tak nampak batang hidung.
  2. Buat pula iklan 4 Jun selama 4 hari juga. Persoalan yang sama kena jawab ( blm dtng interview lagi 2 ). Dari 15 yang tanya, 3 yang janji datang. Seorang graduate, cukup sehari - tak tahan. Seorang lagi kata, ganti kawan plak. Kata "on the way"-sampai hari ni tak sampai2. Seorang lagi pula bleh kata, "mulanya memang saya nak, tapi puan banyak sangat tanya buatkan saya tak berminat pulak.."
  3. Buat lagi iklan 20 Jun, pakej 4 hari lagi. Setakat ni dah 13 layan pertanyaan, seorang datang nak tengok2 taska, seorang datang isi borang. Semalam janji nak datang. Hari ni 2 orang janji nak datang. Bila tanya, selamba je jwb, "takpelah kak.."
Masalah yang sama bagi rakan pengusaha lain. Baru ingat nak call tanya kalau2 ada lebih staff, mereka dah call dulu, " tolong Hasnah, tenat ni, staf lari..." ; "nak berentikan staff la, demand-tapi kerja tak buat" ; "staff bwk balik boy mlm2"
Istighfar jelah...

Ada jugak terfikir, nak cuba TADIKA la plak, kot senang dapat staff, tak payah toilet training-dodoi anak tido-feed them- basuh poo n wee, tak payah mandikan bla bla bla..

Tapi bila tengok anak mata sorang2 yang bening, berair, jernih dan comel2 tu...tak tergamak rasanya. Sedangkan merekalah pengubat hati Mak Nah, lari dari asignment dan penat dengan kerenah staff...

Ingat2 bila habis belajar nanti nak buat novel la pulak....

Buat parents al Humairaa, terima kasih kerana masih berbaki sokongan, dan doa2kanlah....