Selamat Datang Ke.....

* TASKA & TADIKA UNTUK ANAK-ANAK GENIUS DAN IBUBAPA GENIUS SAHAJA.
* TASKA MESRA SUSU IBU
* MOTTO "BELAJAR BERMULA DARI USIA BAYI".
* PIHAK KAMI MENYEDIAKAN PROGRAM PENJAGAAN DAN PEMERKASAAN ANAK YANG KHUSUS DAN SISTEMATIK BERMULA SEAWAL USIANYA.
* KAMI BERPENGALAMAN DALAM PENDIDIKAN ANAK BAWAH USIA 4 TAHUN SEJAK TAHUN 1998

** Kami MEMBANTU ibubapa mendidik dan merangsang anak menjadi genius dari awal usianya dan membentuk diri bersyukur dengan kebolehan dan menggunakan potensi yang dianugerahkan ***

Welcome AlHumairaa&Zuri@Millenia

Program - Program Kami

JAWATAN KOSONG PERLU SEGERA ( 5 kekosongan ) - Temuduga Dibuat Setiap Bulan..

Selasa, 22 November 2011

URGENT! PERHATIAN BUAT IBUBAPA AL-HUMAIRAA

SALAM SEMUA PARENTS ALHUMAIRAA,

KAMI DOAKAN SEMOGA SEMUANYA DILINDUNGI DAN DIRAHMATI ALLAH.

PAGI TADI,

Salah seorang parents alhumairaa telah DIRAGUT ketika menghantar anaknya ke alHumairaa Seksyen 7. Peragutnya ialah berbangsa india yang bersembunyi berhampiran dengan MPV penduduk yang diparkirkan di kawasan padang depan taska.

Kejadian itu sungguh mengejutkan kami, pengurusan alHumairaa kerana

0. Sebelum ini cermin MPV Maknah dipecahkan ketika parking berhampiran padang Humairaa seksyen 4.

0. Pak Allwee pernah menegur 2 orang yang menunggang motosikal berhenti berhampiran MPV Maknah dan meninjau-ninjau MPV tersebut ketika diletakkn di depan taska seksyen 7 menyebabkan 2 orang itu memecut melarikan diri...

1. Pihak kami telah berkali-kali mengingati dan menegur PARENTS alHumairaa yang menghantar dan mengambil anak dalam keadaan memBIARkan enjin kereta "on" dan tiada penghuni di dalam kereta ATAU anak kecil ditinggalkan dalam kereta. PERBUATAN ini bagi kami terlalu bahaya. KETAKUTAN kami ialah apabila tetiba kereta itu dilarikan.....bayangkan apa yang akan berlaku......

2. Membiarkan handbeg di atas kerusi hadapan kereta dan kereta tidak dilock. Bahayanya ialah peragut senang ambil. Keduanya mudah utk pecahkan cermin kereta utk mengambil handbeg tersebut.

3. Membawa bersama handbeg dengan mendukung anak atau membimbit anak.....juga...berbahaya kerana peragut melihat ianya satu peluang tatkala mangsa sibuk dgn urusan berkaitan kanak-kanak.

4. Mata dan pandangan hanya fokus kepada karenah anak dan kesibukan atau kecepatan kerja sehingga terlupa pada persekitaran.

Pihak kami bersimpati dengan apa yang berlaku dan perlu digerakkan bersama amalan pencegahan untuk disharekan oleh setiap parents sesama parents dan pengurusan al-Humairaa.

Antaranya,

1. Memandang persekitaran ketika keluar dari kereta sebagai melihat dan memantau keselamatan persekitaran sebelum anak dibawa keluar dari kereta ke dalam taska.

2. Memastikan tidak membawa peralatan penting yang menjadi daya tarikan peragut seperti handbeg, emas, berlian di lilitan tubuh Si Ibu atau Si Anak.

3. Menyembunyikan handbeg di bawah kerusi atau meletakkannya di dalam bonet belakang.

4. YANG PALING PENTING, TOLONGLAH matikan enjin kereta DAN KUNCIKAN KERETA apabila keluar DEMI KESELAMATAN walaupun sebentar..... toolooonglah!....

BERDOALAH SEMOGA KITA SEMUA DILINDUNGI ALLAH DARIPADA JENAYAH RAGUT INI DI MANA KITA BERADA.....

aminnn!