Selamat Datang Ke.....

* TASKA & TADIKA UNTUK ANAK-ANAK GENIUS DAN IBUBAPA GENIUS SAHAJA.
* TASKA MESRA SUSU IBU
* MOTTO "BELAJAR BERMULA DARI USIA BAYI".
* PIHAK KAMI MENYEDIAKAN PROGRAM PENJAGAAN DAN PEMERKASAAN ANAK YANG KHUSUS DAN SISTEMATIK BERMULA SEAWAL USIANYA.
* KAMI BERPENGALAMAN DALAM PENDIDIKAN ANAK BAWAH USIA 4 TAHUN SEJAK TAHUN 1998

** Kami MEMBANTU ibubapa mendidik dan merangsang anak menjadi genius dari awal usianya dan membentuk diri bersyukur dengan kebolehan dan menggunakan potensi yang dianugerahkan ***

Welcome AlHumairaa&Zuri@Millenia

Program - Program Kami

JAWATAN KOSONG PERLU SEGERA ( 5 kekosongan ) - Temuduga Dibuat Setiap Bulan..

Sabtu, 19 November 2011

Berita Yang Menggambarkan Seolah-olah Taska Bersalah...

Salam,

Tulisan wartawan yang seolah-olah menyalahkan taska tersebut di atas penyakit maut ini? Adakah penyakit itu terus menjangkiti bayi ini setelah hari pertama berada di taska? satu berita yang hairan juga mendengarnya....moga wartawan berhati-hati dalam mengungkapkan berita.....


Luluh hati hilang anak tunggal


SALAH seorang ahli keluarga memerhatikan jenazah Nur Alyssa Dania yang meninggal dunia akibat jangkitan paru-paru di HSB, Alor Setar, Kedah semalam.


ALOR SETAR - Luluh hati sepasang suami isteri apabila anak tunggal mereka yang baru berusia 46 hari menemui ajal akibat jangkitan paru-paru pada hari pertama mangsa dihantar ke Taman Asuhan Kanak-Kanak (Taska) Taman Serindit, Jalan Langgar di sini kelmarin.

Nur Alyssa Dania Mohd. Saipol Rizal disahkan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) pada pukul 3 petang. Bedah siasat kemudian mendapati terdapat jangkitan pada paru-parunya.

Mengimbau semula kejadian itu, bapa mangsa, Mohd. Saipol Rizal Abu Seman, 26, berkata, dia bergegas ke HSB bersama isterinya, Roslina Roslin, 27, sebaik dimaklumkan mengenai kejadian itu.

Katanya, sebaik tiba, dia nampak petugas hospital bertungkus-lumus cuba menyelamatkan anaknya yang ketika itu nampak pucat dan lemah.